Praktijk Parrhèsia
Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd ( Willem de Zwijger) 

Voor mij is niets mooier dan mensenwerk,  het ontdekken van je  Zelf, verbonden met anderen,  vanuit innerlijke vrijheid jouw visie op het leven ontdekken, mogen spreken....... waarbij je de waarheid van anderen actief respecteert, zonder voorbehoud. Parrhèsia staat voor de ethische houding van waaruit  ik jou wil ontmoeten en we een tijdje samen een stukje levenspad bewandelen.


Mijn naam is Anita Meuwissen. Ik ben geboren en getogen in Roermond in 1966. Trotse moeder van twee volwassen kinderen en sinds kort  oma van twee prachtige kleinkinderen. Het partnergedeelte blijft vooralsnog open.

Ik tuinier met veel plezier "bij de boer" ,  schilder, boetseer en pruts graag.  Doe allerhande workshops met gelijkgestemden. Mijn schilderingen zijn een vorm van zelfexpressie vanuit stilte.  Af en toe rijd ik paard in het bos , maak ik wandelingen of zoek ik lieve vrienden op.  Ik mediteer en doe af en aan aan yoga en dans. Echt sportief ben ik vooral van geest ;-)  Ik  lees en leer graag, vooral samen met anderen. Ik kijk zeker ook graag tv.

 Tot 1999 heb ik gewerkt in de commerciële sector. Na een verhuizing naar de Randstad ben ik in 1999 omgeschoold tot HBO pedagoog. De  jongvolwassenen daklozenzorg en de crisisjeugdhulp voor 12-18 jarigen  hebben mij de beginselen van het groepswerk en het individuele mentorschap bijgebracht.  Via methodisch groepswerk, ouderbegeleiding,  intensieve pedagogische hulp, gezinstherapie en talloze bijscholingen  ben ik professioneel doorgegroeid.  Er ontstond de wens me verder te ontwikkelen als creatief en contextueel therapeut. Dit meerjarige traject heb ik afgerond in 2020 met een Master in de contextuele therapie. Deze studie en leerperiode heb ik  gecombineerd met de praktijk,  je mag wel zeggen dat ik door die praktijk geverfd ben. Sinds 2005 woon ik terug in "Remunj". Naeerdere creatieve en kunstzinninge trainingen ben ik  2021 jaar gestart met de opleiding tot Symbooldramatherapeut. 

Sinds 2018 ben ik met didactische aantekening werkzaam als HBO docent Social Work, praktijkbegeleider en supervisor. 


 

Wees Welkom  en een lieve groet,  Anita.